Direktor RTB „Bor“: Napadaju me lažni zastupnici radnika

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

S. B. | 27. februar| Novosti

Blagoje Spaskovski, direktor RTB „Bor“, odgovara na optužbe sindikata rudara

PRAVA meta nije ni RTB „Bor“ ni ja, odnosno ne samo RTB i ja, već pre svega Vlada Srbije i Aleksandar Vučić. Ovako Blagoje Spaskovski, direktor RTB „Bor“, odgovara na poziv Sindikata rudara Srbije da država problem ovog zaduženog preduzeća reši smenom aktuelnog menadžmenta.

Na svom fejsbuk-nalogu, Blagoje Spaskovski tvrdi da su se predstavnici Sindikata rudara Srbije lažno predstavili kao sindikalni zastupnici rudara iz RTB-a.

– Radi se o neistinama koje pomenuti kvazisindikat, kao i neke političke stranke, iznosi u javnost iz, očigledno, čisto političkih a ne ekonomskih ili bilo kakvih drugih razloga – kaže Spaskovski.

– Nasuprot svemu rečenom na konferenciji za novinare, istina je da će uz sprovođenje već definisanih mera štednje, racionalizaciju broja zaposlenih putem socijalnog programa i drugih aktivnosti o kojima smo u više navrata govorili u javnosti, kao i uz primenu saveta konsultantske kuće „Mek Kinsi“, RTB „Bor“ već u aprilu ove godine biti kompanija koja posluje pozitivno. Zaostala dugovanja iz prošlosti biće regulisana usvajanjem unapred pripremljenog plana reorganizacije.

Na prozivke sindikalaca da i nova topionica pravi gubitke jer ne iskorišćava projektovani nivo sirovine, Spaskovski odgovara da se u njoj, kao i u fabrici sumporne kiseline, od početka februara u proseku svakodnevno preradi 1.270 tona koncentrata, a proizvede više od 240 tona anodnog bakra.

– Ovog meseca postigli smo stoprocentno vremensko iskorišćenje topionice, pa se sada proizvodi po 167 tona katodnog bakra i hiljadu tona sumporne kiseline na dan – dodaje Spaskovski.

OTPUŠTENI ZBOG NEDISCIPLINE

FUNKCIONERI Sindikata rudara Srbije tvrde da su zbog sindikalnog angažmana izgubili posao. Direktor Blagoje Spaskovski odgovara da se oko grupe koja se predstavlja kao Sindikat rudara okupljaju bivši zaposleni koji su dobili „otkaz o radu zbog nepoštovanja radne discipline, izostanaka s posla, odbijanja radnih zadataka, pa čak i krađa“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%