Međutim, povređeni muškarac je sam pozvao Hitnu pomoć i lekarima ispričao da ga je, iz mraka, nepoznata osoba napala šrafcigerom. Nakon toga, dežurni lekar u Opštoj bolnici u Boru konstatovao je lake ozlede i pacijenta pustio kući. U toku noći, Đoševskom je pozlilo, pa ga je rodbina opet vratila u bolnicu.

– Pregledom je tada ustanovljeno da pacijent nije imao ubodnu ranu, kako je kazao lekarima, već ustrelnu – precizira dr Joksimović. – Metak je prošao kroz rame, ozledio oba plućna krila i zaustavio se u suprotnoj lopatici.

Đoševski je odmah nakon toga upućen u niški Kliničko-bolnički centar. Odatle je prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

– Komisija treba da ispita sve relevantne činjenice od prijema pacijenta, dijagnostike do zbrinjavanja. Čine je dva hirurga, anesteziolog i specijalista urgentne medicine – precizira dr Joksimović. – Njihov pisani odgovor očekujem do petka.

Po rečima v. d. direktora Opšte bolnice u Boru, ukoliko postoji sumnja da krivice lekara ima, o tome će biti obavešteno Ministarstvo zdravlja.

– Nakon toga, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ponovo će proveriti sve okolnosti – navodi dr Joksimović. – Sigurno je da, ako ima krivaca, oni neće biti amnestirani.

Incident se dogodio na Svetog Nikolu, kada je Nikolić izvadio pištolj, koji ilegalno poseduje, i počeo da vitla njime. U jednom trenutku je opalio i metak je pogodio Džaju.

Međutim, tek nakon što je Đoševski po drugi put završio u bolnici, policija je, operativnim radom, rekonstruisala kompletan događaj. Vrlo brzo su organi reda došli do stana u kome živi Nikolić. Tu su obavili pretres i pronašli pištolj. Nikolić je pritisnut dokazima priznao da je on upucao svog prijatelja. Na saslušanju se branio da je oružje slučajno opalilo, što je potvrdila i devojka koja je prisustvovala događaju.