I Borani u akciji „Bitka za znanje“

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

U školskoj godini u kojoj će informatika postati obavezan predmet pokrenuta je nacionalna akcija „Bitka za znanje“.

Prijave za učešće u prvoj fazi akcije podnelo je više od 160 škola i nastavnika iz preko 50 mesta i gradova širom Srbije. Učešće u akciji uzele su i borske osnovne škole.

Prvih 200 embotova za prvih 40 od planiranih 1000 škola u Srbiji obezbeđeno je zahvaljujući donaciji Nenada Bakića, koji ovaj program već sprovodi u Hrvatskoj.

Veliku nacionalnu akcija iza koje stoje Fond B92, podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženje profesora informatike Srbije i Centra za kreativno razmišljanje “Kliker”.

Bitka za znanje  i akcija KODigranje  podrazumevaju opremanje svih osnovnih škola u Srbiji različitom IT i robotičkom opremom, obuku nastavnika da modernu opremu koriste kao nastavno sredstvo kako bi deci pružili kvalitetno obrazovanje, kao i organizaciju takmičarske lige u kojoj će, sa svojim timovima, učestvovati sve škole kojima je oprema donirana.

U okviru programa Bitka za znanje biće organizovana i takmičarska liga KODigranje u kojoj će, sa svojim timovima, učestvovati sve škole kojima su mBot roboti donirani. Timove sačinjavaju deca osnovnoškolskog uzrasta od 5. do 8. razreda, a najuspešniji timovi će dobiti prikladne nagrade – još naprednije robote i drugu IT opremu, kako bi stečena znanja mogli dići na viši nivo.

U programu „Kod-igranje“ za početak će se baviti razvojem informatičke pismenosti osnovaca. I to zahvaljujući robotima. “U kutiji se nalazi robot koji koji će služiti za edukaciju dece koja se budu prijavila za akciju Bitka za znanje, pomoću ovog robota deca mogu da programiraju razne funkcije”, rekao je Miomir Popeskov iz Centra za kreativno razmišljanje “Kliker”.

Bitka za znanje  i akcija KODigranje  i podrazumevaju opremanje svih osnovnih škola u Srbiji različitom IT i robotičkom opremom, obuku nastavnika da modernu opremu koriste kao nastavno sredstvo kako bi deci pružili kvalitetno obrazovanje, kao i organizaciju takmičarske lige u kojoj će, sa svojim timovima, učestvovati sve škole kojima je oprema donirana.

Prijave osnovnih škola za prvu ligu „KODiranja“ trajaće do 25. januara . Vašu školu za učešće u projektu možete prijaviti putem OVDE .

Potrebna dokumentacija za prijavu škole na sledećem LINKU.

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%