„Bor“ kod Đerdapa nastavlja borbu sa ledom

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Vodni saobraćaj i dalje obustavljen zbog leda na rekama i jakog vetra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na Dunavu zbog leda koji pluta i jakih udara vetra od Bezdana do Kladova i od Kladova do Đerdapa dva, Tisi – od brane do granice s Mađarskom, zbog leda koji pokriva 90 odsto reke, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi zbog leda koji pluta i niskog vodostaja kod Sremske Mitrovice i Šapca.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu, kao i na Savi – od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, dok je vanredna odbrana od leda proglašena na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada i na celom toku Tise.

Ministarstvo je navelo da je ledolomac „Greben“ probio ledeni čep kod Gročanske ade, nizvodno od Beograda, i da u beogradskom sektoru radi oko Pančevačkog mosta, da je brod „Bor“ kod Hidroelektrane „Đerdap Jedan“, a da su dva mađarska ledolomca – „Jektoro 6“ i „Jektoro 11“ probila ledeni čep kod Dalja i omogućila isplovljavanje još dva mađarska ledolomca – „Sečenji“ i „Jektoro 7“ koji će verovatno večeras stići u Novi Sad.

Ministarstvo navodi da su putnički i teretni železnički saobraćaj u Srbiji redovni, osim što je tokom noći otkazan voz na relaciji Čačak-Užice i Užice-Požega.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%