Bobana Veličković osvojila srebrnu medalju na takmičenju u Sloveniji

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Prvog dana 23. međunarodnog turnira vazdušnim oružjem u Rušama u Sloveniji, Boranka Bobana Veličković osvojila je srebrnu medalju.

Na slovenačkom turniru učestvovali su takmičari iz osam dražava,dok su srpski strelci osvojili devem medalja, saopštio je Streljački savez Srbije.

Zlatnu medalju osvojila Beograđanka Zorana Arunović i reprezentacija Srbije (Arunović, Milovanović, Veličković) u gađanju vazdušnim pištoljem.

Najubedljiviju pobedu dana ostvarila je Arunović. U finale je ušla kao prva, sa 387 krugova, šest više od drugoplasirane Mađarice Renate Tobai Sike. Arunovićeva je mnogo pre kraja finala rešila pitanje pobednika, slavila je sa odličnih 245,7 krugova. Bobana Veličković je srebro osvojila sa rezultatom 8,3 kruga slabijim od ostvarenja drugarice iz reprezentacije.

Pobednički rezultat Zorane Arunović vazdušnim pištoljem je i prvi rekord Srbije finala po novim pravilima koja su stupila na snagu 1. januara, a po kojima je finale produženo. Ovoga puta gađalo se po novim pravilima, po kojima je finale produženo. Sada pobednik i drugoplasirani gađaju 24 serije, umesto dosadašnjih 20. Ispadanje počinje posle 12, a ne posle osme serije. Sada pobednik i drugoplasirani gađaju 24 serije za razliku od umesto dosadašnjih 20.

Najuspešnija srpska takmičarka vazdušnom puškom bila je Dragana Todorović na četvrtom mestu. U finalima je gađalo ukupno 12 srpskih strelaca.

Takmičenje u Rušama  završava se u nedelju.

Prošle godine na 22. tradicionalnom turniru u Rušama, Srbija je osvojila ukupno 11 medalja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%