Непоштовање Закона о јавним набавкама

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

-Локална власт,  рекао бих, срљају из грешке у грешку,а сада се већ слободно може рећи и у криминалне радње. Ја ћу овомприликом да поменем запрепашћујућу вест коју смо добили пред Нову годину када је председник Општине отварао клизалиште и „мртав хладан“ рекао да је Општина купила клизалиште за 6 милиона динара. Ја упорно ових дана улазим на сајт Општине Бор и покушавам да видим где се те јавне набавке објављују, нема их. Да вас подсетим да Закон о јавним набавкама у потпуности одређује шта се може урадити и на који начин. Наравно да нико нема ништа против тога да Бор има клизалиште, имао га је и пре три године и то отприлике од истог власника који је тада исто ово клизалиште нудио Општини Бор за 2.5 милиона динара. Ако Општина хоће да има клизалиште у власништву, поставља се питање зашто не би имала и циркус, па да га поставља кад је лепо време,рекао је Бранислав Ранкић, председник Окружног одбора СРС Бора на конференцији за медије од пре два дана. Она је даље нагласио и следеће:

-То нису активности којима треба да се бави Општина Бор, а поготову што је, и ако се неко на то одлучио, морао бити расписан јавни позив за

прикупљање понуда. Ко то наше паре баца онако како мисли, по свом убеђењу да је најбоље и да ли то Г 17 нама поручује да они имају, поједини, приватну државу, а поједини своје приватне општине и да ли се понашају по оној чувеној, генерала Франка „за пријатеље све, а за наше противнике – закон“. Ја вам слободно могу рећи – да сам ја то урадио у време када сам био председник Општине, ја бих данас био у затвору. Јер то је толико кршење закона да више просто ни критиковање не помаже јер се критике заврше у једном ужем кругу, а оно што је веома важно, изгледа да до ушију јавности не допире. Не можемо дозволити да уз постојање политичких странака то остане без одјека. Подсетићу вас да је пре три године клизалиште такође функционисало у Бору и да је Општину Бор коштало свега 50 хиљада динара за ту зимску сезону. Толико је потрошено струје из Спортског центра за клизалиште.

комплетан текст >>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.