РАДНИЦИ ЗЦ КАЖЊЕНИ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ РАЧУНАРА

0 0
Read Time:0 Second

Да је пацијент у борском Здравственом центру на првом месту, на својој кожи су ових дана осетили управо запослени у овој медицинској установи. Наиме, један број радника ЗЦ кажњен је јер су у току радног времена на службеним рачунарима – играли игрице!

– Још децембра прошле године донели смо одлуку о забрани злоупотребе рачунара на послу – предочава Сузана Петровић, заменица директора борског ЗЦ за немедицинску делатност. – Тада су све игрице из наших рачунара избрисане. Неки су се, међутим, оглушили о то наређење и наставили са старом праксом. Поново су инсталирали игрице, па су, логично, морали и да сносе последице у тренутку када су у току радног времена откривени да злоупотребљавају компјутере.

Петровићева истиче и да је разлог за кажњавање запослених у борском ЗЦ и тај што су сви рачунари у овој медицинској установи умрежени. Самим тим, могло је да се догоди да запослени, док играју игрице на Интернету, “довуку” неки вирус који је могао да направи несагледиву штету бази података или, примера ради, “поједе” картоне пацијената.

– Формирали смо комисију која је преконтролисала све рачунаре у борском ЗЦ. Компјутери су сада поново софтверски оспособљени искључиво за делатности које су у делокругу рада наше медицинске установе. Уосталом, у протекле две године у набавку нове опреме и реконструкцију болнице и Дома здравља уложено је више од милион евра. Према томе, уколико желимо висок ниво здравствених услуга, логично је да најпре запослени у тим институцијама морају да поштују правила – децидирана је заменица директора борског ЗЦ.

Izvor: Multimedijala OD Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.